Pastör FJ30 Midi ost- och yoghurtkittel FJ30, 230V
Användningsområde
Milky Midi Pasteuriser, ost- och yoghurtkittel FJ 30, 230V, elektrisk
Uppvärmning Elektrisk
Kylning Manuell
Driftspänning 230 Volt
Spänning 2,5kW
Påfyllningskapacitet min./max: 5 liter / 29 liter
Tidsinställning 1 - 999 min
Max. Temperatur 90 °C
Nettovikt 7 kg
Material Rostfritt stål
Mått: L. 40 x B.40 x H.50 cm
Beskrivning
Det är enkelt att bearbeta mejeriprodukter med Milky Midi Pasteuriser FJ 30! Grädde och mjölk kan bearbetas till ost och yoghurt genom pastörisering, men FJ 30 är också populär för att göra frukt och fruktjuicer . Den elektriska pastöriseringsmaskinen med en 30 l stor skål i rostfritt stål gör bearbetningen mycket enkel. Milky Midi pastöriserare och multianvändningskittel kan användas i privata hushåll, i små yrkesområden och inom direktförsäljning.
Den praktiska elektroniska styrningen gör det möjligt att ställa in vattentemperaturen (upp till max. 99 °C - beroende på önskad slutprodukt) och den önskade pastöriserings- eller produktionstiden . Värmeelementet på 2,5 kW värmer mjölken till max 90 °C och dödar därmed alla bakterier. Den temperatur som ställs in på elektroniken visar vattentemperaturen, inte medeltemperaturen. Du kontrollerar mediets temperatur med hjälp av en extra termometer .
Möjliga användningsområden:
Ostkittel
Yoghurt kittel
Pastöriseringsanläggning
Vattenkokare med flera användningsområden
En överblick:
Multi-purpose vattenkokare 30 L för professionellt bruk och hemmabruk
Elektronisk styrning.
Individuell inställning av tid och vattentemperatur
Medeltemperatur upp till 90° C
Återställningsknapp för enkel omstart
Isolering av polyuretanform
Österrikisk kvalitetsprodukt
Användning:
Ost tillverkas när mjölken blir sur och de fasta ämnena separeras från vasslen. Det finns olika typer av ost, men tillverkningen av alla ostar är mycket likartad:
Beredning: Mjölken pastöriseras, utom när det gäller osttillverkning av råmjölk. Den önskade fetthalten bestäms genom att tillsätta eller separera grädde.
Mjölken koaguleras: löpe eller mjölksyrabakterier (startkulturer) tillsätts till mjölken eller båda kombineras för att koagulera mjölken. Den så kallade ostmassan eller gelén bildas.
Bearbetning av ostmassa: Så snart ostmassan har uppnått rätt fasthet skärs den upp med en ostharpa. Ju finare ostmassan är, desto mer vassle bildas och desto hårdare blir den färdiga osten. Ibland värms ostmassan försiktigt i slutet så att ännu mer vassle kommer ut.
Formning: När den önskade konsistensen för den önskade osttypen har uppnåtts fylls osten i de typiska ostformarna. Den återstående vasslen separeras från ostmassan genom pressning och dränering.
Saltbad: Ett saltbad tar bort mer vatten från ostens ytterväggar, vilket främjar bildandet av skorpa, intensifierar smaken och bevarar osten naturligt. Många fasta ostar får också ett skyddande lager av ostvax.
Mognadsprocessen utvecklar den arom som är typisk för sorten, men färskost behöver inte mogna. Mognadslagringen beror på osttypen. Beroende på sorten vänds osten också, borstas, rullas i örter eller behandlas till exempel med ädelmögel.
Lagring: En idealisk, konstant temperatur och hög luftfuktighet är viktiga för lagring av ost. För kall eller varm lagring och ljus kan skada kvaliteten och smaken.